Tips

3 tips voor startende ondernemers

Een onderneming starten is niet makkelijk. Je moet met duizenden zaken rekening houden en het is een serieus risico. Toch is het zeker haalbaar en moeten zo’n zaken je niet afschrikken. Hieronder geven we 3 tips voor startende ondernemers die handig kunnen zijn als je een zaak wil beginnen.

Win sterk advies in

Er is altijd iemand die meer van iets weet dan jij. Zorg ervoor dat je samenwerkt met een goede boekhouder, spreek mensen aan in je netwerk en ga op zoek naar de experten. Iets meer weten of marketing? Zoek eens naar Gary Vaynerchuck. Interesse in schoenen? Hoe heeft Wouter Torfs het aangepakt toen hij begon? Veel ondernemers zijn behulpzaam en zullen je gerust helpen met een vraag. Advies kan nooit kwaad. Dat wil ook niet zeggen dat je elk advies moet opvolgen, maar als 3-4 mensen hetzelfde zeggen, is het vaak een goed idee.

Wees op de hoogte van alle kosten


Er is altijd nog een extra factuur die je niet zag aankomen. Zorg ervoor dat je zo goed mogelijk weet hoeveel alles kost om je zaak te starten. Een BTW-nummer, inschrijving, website, belastingen van je stad en provincie, marketing, producten, … Het is altijd meer dan je denkt. Daarom is het belangrijk om een goede cashflow te hebben. Zo heb je altijd een budget klaar voor onverwachte kosten. Het zal je een hoop kopzorgen besparen. Tenzij je enorm hard wil schalen, geef je best niet veel meer uit dan dat je binnenhaalt.

Weet waar je publiek zit

Vaak genoeg zie ik startende bedrijven een profiel maken op alle social media en dat spammen ze met ‘like & share’. Dat werkt niet. In het begin krijg je nog wat sympathie maar na een tijd zijn mensen dat beu. Weet waar je publiek zit en spits je daarop toe. B2B-diensten? Pinterest is waarschijnlijk niet ideaal. Fashion brand? Hard gaan op Instagram. Zorg ervoor dat je waarde meegeeft aan je potentiële klanten en verander je boodschap & content om ze aan te spreken. Zorg ervoor dat je je doelgroep kent en je staat al een stap verder.

 

Dit waren 3 tips voor startende ondernemers. Interessant? Iets toe te voegen? Laat het ons gerust weten.

Vind de juiste tool voor je project via onze website.

 

Oliver Op de Beeck

Digitaal passioneel. Zaakvoerder van Kreatix.be

Gerelateerde Artikels

3 Comments

  1. Zeer leuke tips! Vooral vind ik de verklaring redelijk dat er altijd iemand is die meer dan je weet. Ook denk ik dat het echt belangrijk is dat alle je financiële, juridische en andere zaken in orde blijven. Dat is nog mogelijk als je een klein bedrijf hebt, maar als het groeit moet je toch iets doen om alle details door te werken. Mijn broer is nu in zo’n situatie en ik denk dat hij toch voor een professionele hulp zal vragen om de kwaliteit en toekomstige succes te verzekeren! http://www.aecuden.nl/venray

  2. Die eerste tip lijkt mij de belangrijkste. Advies in winnen is als start-up enorm belangrijk, niet alleen over je concept maar ook over alles wat erbij komt kijken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close