Jong Interview

Een interview met Caroline Vermeir

Beter gekend als Studio Caro

Highlights

  • Altijd doorzetten
  • Silicon Valley
  • Girl Boss

Wie ben je?

Caroline Vermeir

Wat doe je?

Freelance designer & 3D illustrator

Wat is de grootste fout die je hebt gemaakt als jonge ondernemer en hoe heb je het opgelost?

Een hele tijd rondlopen met een stresserend gevoel wat betreft belastingen, doordat ik niet genoeg vragen durfde stellen aan mijn boekhouder. You need to stay on top of your financial game om creatief te blijven, goed weten wat je cijfers zijn. Opgelost door te veranderen van boekhouder (omdat ik effectief soms geen antwoorden kreeg) en een Google Sheet op te stellen die ik nu ook verkoop op mijn website.

Wat is jouw geheim talent en hoe probeer je het toe te passen in je business?

Ik vind mezelf nogal ‘rekbaar’, ik heb een aantal dingen meegemaakt die redelijk zwaar waren, maar ik bezit de skill om me zelfs volledig alleen vaak weer uit de put te halen. Ik hoef er niet bij te zeggen dat dat in een business een onmisbare skill is omdat stilstaan achteruit gaan is als zelfstandige.

Welke 3 tools zijn onmisbaar voor jou?

Google Calendar (spreekt voor zich, is mijn agenda, ik heb er al een aantal gebruikt maar geen enkele is zo gebruiksvriendelijk vind ik). KBC Online (mijn betalingen, overschrijvingen, gebeuren vaak met 1 aanraking van een duim). Headspace (korte oefeningen om in een mum van tijd focus te krijgen, wat te mediteren, productiviteit te stimuleren)

Wat is de belangrijkste skill die een ondernemer nodig heeft?

Doorzettingsvermogen.

Als je geen ondernemer was, wat zou je dan zijn?

Ik kan me bijna niks anders voorstellen, maar kunstschaatsen is een passie van mij, als ondernemen niet bestond denk ik dat ik me daar dan in zou verliezen en professioneel schaatser willen zijn.

Beste boek?

Girlboss van Sophia Amoruso

Wat is een ongewoon trekje van je?

Soms uren vergeten te eten doordat ik mijn job te graag doe.

Mooiste moment uit je avontuur?

Toen ik gecontacteerd werd door Universal om voor Coely een album cover te ontwerpen.

Diepste dat je gezeten hebt tijdens je avontuur?

Vorig jaar ben ik een week zwaar ziek geweest (ik ben bijna nooit ziek maar als ik ziek ben is het meestal echt volledig platliggen) met een virale infectie. Ziek zijn als zelfstandige is echt nog altijd enorm klote, omdat ik niet kan stilzitten én omdat je uiteraard niks verdient dan. Er zijn in elk leven zware periodes, maar het voordeel aan zelfstandig zijn is ook dat je niet KAN stilzitten. Dus bij emotionele dompers helpt me dat ook om sneller vooruit te geraken en niet te lang verdriet te hebben.

Welke serie is je guilty pleasure?

Silicon Valley (not really guilty but well)

Welk advies wil je meegeven aan onze jonge ondernemers?

Volg altijd je gut feeling. Als je een opdracht of een klant niet zo ziet zitten, laat die links liggen als je kan want het komt altijd terug op één of andere manier als je er toch mee doorgaat.

Waar kunnen we je terugvinden?

Twitter: @hellosayscaro, Instagram: @studiocarobe, http://studiocaro.be

Oliver Op de Beeck

Digitaal passioneel. Zaakvoerder van Kreatix.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close