NieuwsTech

Oh nee! Het einde van Google Drive is hier…

Goed nieuws: Google komt met een nieuwe oplossing

Je hoort het goed.. Vanaf 11 december 2017 komen er geen updates meer voor Google Drive. Op 12 maart 2018 sluit Google officieel de Google Drive app af. De app stopt die dag met synchroniseren en wordt onbruikbaar.

Er is goed nieuws voor Drive gebruikers

Gelukkig sluit Google enkel de Google Drive app op Windows en Mac af. De app op je smartphone en tablet blijft gewoon werken.

Maak je gebruik van Google Drive in je browser? Ook dan heb je niks te vrezen, want deze versie blijft namelijk werken. Je bestanden blijven veilig in de cloud staan.

Bovendien zijn al je bestanden veilig ongeacht wat je doet. Wanneer de Drive app stopt met werken blijven al je bestanden veilig op je harde schijf en in de cloud staan.

2 nieuwe cloud oplossingen

Google Backup And Sync

Er zit natuurlijk een goede reden achter het afsluiten van de Google Drive desktop app. Google heeft onlangs namelijk een opvolger uitgebracht genaamd Backup And Sync. Deze app gaat meer werken zoals de varianten in de browser en op mobiel. Je browst via de app door al je bestanden die online opgeslagen staan. Je kan bestanden downloaden en openen. Nadat je aanpassing maakt zal Google Backup And Sync je bestand automatisch synchroniseren.

Een groot voordeel hiervan is dat je zo een hele hoop ruimte op je harde schijf uitspaart.

Google Drive File Stream

De Drive File Stream app is momenteel in in “Early Adopter” fase en is gericht op bedrijven. Enkel bedrijven die gebruik maken van G Suite Enterprise, Business en Education kunnen er momenteel gebruik van maken.

In principe doet deze app hetzelfde als de Backup and Sync app. De grote selling point is hier dan wel dat het een intelligente applicatie is.

Net zoals bij Backup And Sync bespaar je veel ruimte op je harde schijf. Daarbovenop leert Drive File Stream van jouw gedrag. Het downloadt automatisch bestanden die je vaak gebruikt naar je harde schijf. Zo zijn deze toch offline beschikbaar. Het valt enkel af te wachten hoe vlot dat dit gaat gaan.

Bron
Root agency blog
Tags

Bjorn Engels

Digitale kmo gids & all-round online marketeer. Zaakvoerder van rootagency.be waar ik met veel plezier kmo's de digitale duw in de rug geef die ze nodig hebben

Gerelateerde Artikels

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close