Ongecategoriseerd

De toolkit van Peter Van Keer

Peter Van Keer deelt zijn favoriete tools met ons. Welke programma’s zijn noodzakelijk voor hem? Ontdek het hieronder.

1. Franz
Alle ‘mobiele’ communicatietools in één zodat ik mijn laptop voor álles kan gebruiken: Whatsapp, Facebook Messenger, Hangouts, LinkedIn mail…

2. Shift
Shift doet iets gelijkaardigs als Franz, maar dan voor emailboxen. Switchen tussen zakelijk en privé Gmailadres gaat razendsnel nu! Naast verschillende Gmailaccounts kunnen ook Outlook en office365 accounts toegevoegd worden. Extra: switch ook met enkele klikken tussen de verschillende cloudstorageapps en kalenderapps (Google én Microsoft). 

3. Google G Suite

Google Calendar, mijn favoriete kalender app. Super eenvoudig maar toch krachtig, snel (ook de synchronisatie), …

Google Keep, dé to-do applicatie voor mij. De eenvoud maakt het voor mij zeer aantrekkelijk! Ik gebruik het voor persoonlijke todo-lijstjes, business todo’s, wishlists, hashtag lijstje voor Instagram ;), boodschappen … Alles eenvoudig te kopiëren naar Google Docs, razendsnelle synchronisatie… Alles erop en eraan!

Google Docs is dé plaatsvervanger geworden voor de professionele office applicaties van Microsoft. Google Docs is snel, eenvoudig voor collaboratie, gratis…

4. Search Everything
Search Everything vindt letterlijk élk bestand op je (windows) computer, ook ‘hidden’ folders en files, wat voor de meer technische gebruiker (zoals mezelf) heel handig is. De applicatie geeft bijkomend het pad weer van de bestanden die je zoekt. Standaard kan Windows Search niet naar bestanden zoeken in de Google Drive folder. Dit probleem wordt ook opgelost met Search Everything.

5. Image Resizer
Afbeeldingen snel downsizen in enkele klikken? Dé oplossing! Ik verkocht (voornamelijk in het verleden) vaak spullen op 2dehands.be, Kapaza,… Om het uploadproces sneller te maken maakte ik de afbeeldingen getrokken met mijn DSLR kleiner d.m.v. deze mini applicatie. Geen andere software zoals Lightroom, Photoshop nodig!

 

Peter Van keer, digital marketing consultant met een focus op creatieve fotografie en videoproductie. Daarnaast Youtube vlogger, verslaafd aan boeken rond business en persoonlijke groei en houdt van alles wat disruptief is.

Oliver Op de Beeck

Digitaal passioneel. Zaakvoerder van Kreatix.be

One Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close